Belen'den Üç Öğretmen Daha Erasmus Projesi ile Yurtdışına Çıktı - Belen Haber Ajansı Belen'den Üç Öğretmen Daha Erasmus Projesi ile Yurtdışına Çıktı - Belen Haber Ajansı 

Belen'den Üç Öğretmen Daha Erasmus Projesi ile Yurtdışına Çıktı


ÜÇ ÖĞRETMENİMİZ ERASMUS+ PROJESİ KAPSAMINDA BULGARİSTAN’DA KOÇLUK EĞİTİMİNE KATILDI Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında 7-15 Eylül 2021 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Varna şehrinde gerçekleştirilen "Coaching YOUth to Success" adlı gençlik çalışanlarına yönelik eğitim kursuna 3 (üç) öğretmenimiz katılarak uygulamalı eğitim almışlardır. Bulgaristan’dan OrendaFoundation’ın koordinatörlüğü ve Türkiye’den Belen Kaymakamlığı’nın ortaklığı ile düzenlenen eğitime Türkiye, Bulgaristan, Romanya, İspanya, Hırvatistan, Portekiz ve Litvanya’dan toplam 22 gençlik çalışanı katılmıştır.
Belen'den Üç Öğretmen Daha Erasmus Projesi ile Yurtdışına Çıktı

Reklamlar
Reklamlar
Reklamlar

ÜÇ ÖĞRETMENİMİZ ERASMUS+ PROJESİ KAPSAMINDA BULGARİSTAN’DA KOÇLUK EĞİTİMİNE KATILDI

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında 7-15 Eylül 2021 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Varna şehrinde gerçekleştirilen "Coaching YOUth to Success" adlı gençlik çalışanlarına yönelik eğitim kursuna 3 (üç) öğretmenimiz katılarak uygulamalı eğitim almışlardır.

Bulgaristan’dan OrendaFoundation’ın koordinatörlüğü ve Türkiye’den Belen Kaymakamlığı’nın ortaklığı ile düzenlenen eğitime Türkiye, Bulgaristan, Romanya, İspanya, Hırvatistan, Portekiz ve Litvanya’dan toplam 22 gençlik çalışanı katılmıştır.

Projenin temel amacı, gençlik çalışanlarının çalışmalarında olumlu sonuçlar elde etmek için koçluk felsefesini ve yöntemlerini nasıl daha iyi kullanacaklarını öğrenmelerine, deneyimlerini paylaşmalarına ve katılımcı kuruluşlarda sunulan hizmetlerin kalitesini artırmalarına yardımcı olmaktır.

9 günlük proje faaliyetleri kapsamında gençlik çalışanları SMART hedeflerinin nasıl belirleneceği, motivasyon ve öz motivasyon, görselleştirme teknikleri ve rol modellerin kullanımı, zaman ve görev yönetimi, GROW ve SPACE modeli vb. bir dizi çalıştay ve seminere katılmışlardır. Seminer ve atölye çalışmaları yaygın eğitim yöntemlerine dayalı olmak üzere,simülasyonlar, tartışmalar, vaka çalışmaları, rol oyunları, psikodrama, açık hava etkinlikleri vb. içermiştir. Proje konusuna ek olarak, kültürler arası farklılıkları keşfetme ve saygının geliştirilmesi amacıyla katılımcı ülkelerin kültür ve geleneklerinin tanıtıldığı kültür geceleri düzenlenmiştir.

Kaymakam Hayrettin BASKIN, projeye katılan öğretmenlerin söz konusu proje faaliyetleri ile kişisel ve mesleki olarak kendilerini geliştirdiklerini, ülkemize yeni yaklaşımlar ve deneyimlerle döndüklerini, çalıştıkları kurumların kurum kültürünün geliştirilmesi için önemli bir adım attıklarını belirterek Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM’e ve katılımcılara teşekkür etti.

Reklamlar
Reklamlar
Reklamlar
Etiketler:


Bir Yorum Yaz




Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar

div id="fb-root">