En Çok Görülen 10 Rüya Sembolü ve Anlamları


Uzmanlara göre, günde 6-8 saat uykuya ihtiyacımız var; bu da hayatımızın 1/3’ü demek! Evet, çok fazla uyuyoruz ve çok fazla rüya görüyoruz.
En Çok Görülen 10 Rüya Sembolü ve Anlamları

Reklamlar
Reklamlar
Reklamlar

Japonya’da yapılan bir araştırmaya göre, rüyalarımızı da gerçek hayatta olup bitenleri nasıl izliyorsak aynı şekilde izliyormuşuz. Bilim insanlarına göre, rüyaları analiz edebilmek için günlük hayatımızda yaptıklarımıza da bakmamız ve kendimize şu soruları sormamız gerekiyor:

  • Aslında rüyalarımız günlük hayatımızda yaşadıklarımızın bir yansıması mı?
  • Gördüğümüz, işaret diyebileceğimiz sembollerin anlamı ne?
  • Onları nasıl tasvir ediyoruz, ne anlamlar çıkarıyoruz?

İŞTE EN ÇOK GÖRÜLEN 10 RÜYA SEMBOLÜ VE YORUMLARI...

1. UÇMAK

Eğer rüyanızda uçtuğunuzu görüyorsanız büyük ihtimalle ulaşmak istediğiniz bir hedefiniz var demektir. O halde uyandığınızda sorgulamanız gereken şey; 'Ne amaçlıyorum? Hayatımda başarmak istediklerim neler?' olmalı. Genellikle uçtuğunuzu gördüğünüz bir rüya uyandığınızda size motive olmuş hissettirir; içinizde bir özgürlük hissi olur.

2. ŞELALE

Su saflığı ve arınmayı temsil eder, bu yüzden rüyada su görmek kişinin ruhsal durumunu ortaya koyar. Şelale görmek güzel bir kehanet gibidir diyebiliriz. Hayatınızda yeni başlangıçlara işaret eder. 

3. DİŞ

Rüyada diş görmek oldukça sık görülen bir rüyadır. İlk olarak bilmeniz gereken; dişler yaşlanmayı temsil eder. Çürük diş görmek korku ve anksiyeteyi, dişlerinizi sıkmak ortaya çıkması gereken bir şey olduğunu gösterir. Özellikle de dişlerin döküldüğünü görmek çok geneldir. Bu görüler stres altındayken, kaybetme korkusu yaşarken veya yalan söyleme durumunda kalındığında görülür. O halde diş gördüğünüzde kendinize yönelteceğiniz sorular: Hayatımda olanların gidişatından memnun muyum? Korkularım neler? Nasıl çözebilirim?

4. ÖLÜM

Maalesef rüyalarımızda ölüm görmek de sık karşılaşılan bir durumdur. Ancak kimsenin kabul etmek istemediği acı gerçek şu: rüyada ölüm görmek bir şeylerin bittiğine işaret ediyor. Pek çok şey olabilir, mesela bir durumun sona erişi, geleceğe dair bir idealden vazgeçmek, öfkenin ve korkunun bitmesi… Büyük ihtimalle duygularınızda değişimler olduğu zaman gördüğünüz bu rüyalarda önemli olan şu: Ölen siz miydiniz? Sevdiğiniz biri miydi?

5. HAMİLELİK

Rüyada hamile olduğunu görmek, büyük bir büyüme ve gelişmeyi sembolize eder ve gelecekteki projelere, arzulara uyarlanabilir. Eğer hamile olduğunuzu gördüyseniz, kendinize şu soruları sormalısınız: Ne yaratmaya çalışıyorsunuz? Olasılıklara açık mısınız?

6. EV

Eğer rüyanızda ev ile ilgili bir şey gördüyseniz, o zaman bu hayallerin kişiliği ve kişiliğin farklı yönlerini sembolize ettiğini bilmelisiniz. Evin tipine veya farklı odalara bağlı olarak yorum derinleşebilir. Evler güvenlik ve konforla ilgilidir. Bir çatı katı hatıraları sembolize ederken, bir bodrum sezgi ve bilinçdışı zihin anlamına gelebilir. Evler hakkında rüya gördüyseniz kendinize şu soruları sormalısınız: Vücudunuza nasıl bakıyorsunuz? Kendinizi dünyada nerede görüyorsunuz?

7. PARA

Parayla ilgili rüyaların tamamen şansla ve kendimizi nasıl algıladığımızla ilgili olduğunu biliyor muydunuz? Piyangoyu kazanmak yaşam tarzında bir değişimi sembolize ederken, rüyada para verdiğini görmek kayıp korkusudur. Para olan rüyalar, bolluk ve refah yönündeki duygularımızın özü ile ilgilidir. Öyleyse, rüyanızda para görürseniz, kendinize şu soruları sormalısınız: İşinizi mi kaybettiniz? Borcunuz mu var? Piyangoyu kazansaydınız ne yapardınız?

8. ALDATMAK

Bu aslında bastırılmış ya da ifade edilmesi gereken cinsel arzuları ve dürtüleri gösterir. Aynı zamanda bu rüyalar terk edilme korkusunu, kendinizle ilgili sorunları ve sorunlu bir ilişkinin bilinçsiz bir şekilde kabulünü taşır. Öyleyse, böyle bir rüyadan uyandıktan sonra kendinize şu soruları sormanız gerekir: Sevdiğiniz birini kaybetmekten korkuyor musunuz? İlişkinizde mutsuz musunuz? Vücudunuz ve arzularınız hakkında neler hissediyorsunuz?

9. YANGIN

Yangın görmenin birkaç anlamı olabilir; ve bunların hepsi, rüyanın gidişatına bağlıdır. Örneğin, ateşi uzaktan görmek arzu ve dönüşümü simgelemekteyken ateşle oynamak ise riskli faaliyetlerin bir uyarısı olabilir. Eğer bir yangın başlattığınızı gördüyseniz, bu baskı altında olan öfkeyi sembolize eder. Yangınla ilgili rüyalarınız varsa, kendinize şunu sormalısınız: Riskli durumlardan kaçınıyor musunuz?

10. ÇIPLAKLIK

Bu tür rüyalar da oldukça sık görülür ve genellikle korunmasız hissetmeye işaret eder. Eğer rüya başka birinin çıplak olmasıyla ilgiliyse, bir durumun “açık hakikatini” belirtir. Aynı zamanda saygı kaybı anlamına da gelebilir. Çıplaklık kusurları kabul etmektir. Tıpkı uyanık anlarda olduğu gibi, benliğin dünyasına ne kadar maruz kaldığı ile ilgilidir. Bir rüyada çıplaksanız, kendinize şu soruları sormalısınız: Kim olduğunuzu göstermekten korkuyor musunuz? Kendinizi mi ifşa ediyorsunuz?

MAHMURE ÖZEL

Reklamlar
Reklamlar
Reklamlar


Bir Yorum Yaz




Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar

div id="fb-root">